Ga op ontdekkingstocht in de wereld van zuivel...

Korting

€ 1,- korting p.p. op entreeprijs Nederlands Zuivelmuseum in Wapenveld

Ontdek alles over melk bij het Zuivelmuseum in Wapenveld: voor jong en oud! Wat is melk? Hoe maakt een koe lekkere en gezonde melk? Hoe gaat melken en waar gaat de melk heen? En wat maken we van melk en hoe komt het naar je toe? Er zijn acht thema’s geselecteerd die samen een spannende, interactieve en avontuurlijke ontdekkingsreis door de hoeve, de koeienstal en over het erf vormen. Hier komt de rijke geschiedenis van de zuivel door de eeuwen heen tot leven.

In de boerderij zie je nog een ouderwetse stal en bedstee, je ontdekt en leert alles over melk. Het onderwerp ‘zuivel’ wordt in de breedste zin uitgelicht. Dat maakt het museum extra leuk en leerzaam! Je gaat naar huis met nieuwe kennis over de historie van melk én de actuele ontwikkelingen rondom zuivel. De schitterende locatie maakt de beleving compleet: boerderij Erve IJzerman is van oudsher een melkveebedrijf waar op een zeer traditionele wijze werd geboerd.

Van melkmeisje tot ‘Witte motor’

Ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Ken jij bijvoorbeeld ook de reclames met ‘Melk. De witte motor’, de kaasreclame met Miss Montreal! of ‘Ik had nog zo gezegd: geen bommetje’? Wat weet jij over de melkwinning en over het transport? De interactieve en educatieve ontdekwereld is er voor jong en oud.

Voor prijzen en openingstijden kijk op zuivelmuseum.nl

Aanmeldformulier