Ontdek 's werelds grootste zilverdoe-tafel...

Korting

10% korting bij het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven

In het Zilvermuseum zie, voel, ruik en hoor je zilver. Ontdek dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. Ontdek ’s werelds grootste zilverdoe-Tafel en bezoek de smederij. In de Zilverwerkplaats kunnen kinderen zelf aan de slag!

Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. Kijk de smeden letterlijk op de vingers wanneer zij met goud en zilver de mooiste creaties maken. Beleef het ambacht van dichtbij.

Expositie Dubbelop t/m 18 september: Pauline Barendse en Jan Matthesius laten werk zien dat nog nooit eerder vertoond is. Experimenten, sieraden, exclusief werk uit privé-collecties en grote objecten. “We openen eigenlijk onze schatkamer voor het publiek” aldus Pauline. Daarbij geven ze een kijkje in hoe ze te werk gaan en ontdekt het publiek hoe zij hun vakmanschap tot een kunst hebben verheven.

Expositie Ground Hope van zilverkunstenaar Jan van Nouhuys t/m 18 september:  Hij neemt de bezoeker hierin mee op weg naar een lichtpunt aan de horizon.  De bezoeker beleeft in deze expositie de reis naar een zonniger wereld, vergezeld door inspirerende, grappige en bijzondere zilveren objecten.

I.v.m. de maatregelen rondom Covid-19 is er een beperkt aantal bezoekers per dag mogelijk. Daarom moet u zich vooraf aanmelden. Kijk op de website van de aanbieder.

Aanmeldformulier