Ga zelf aan de slag met duizenden bouwstenen...

Korting

10% korting Museum van de 20e Eeuw in Hoorn Expositie 90 jaar LEGO

Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Feest der herkenning

Hoewel je soms verbaasd bent over wat er allemaal is veranderd in de twintigste eeuw, zul je ook veel herkennen. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Op die bromfiets heeft vader jaren rondgereden. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden.

Expositie '90 jaar LEGO' tot 29 oktober oktober 2023

Het museum toont op de expositie '90 jaar LEGO' een unieke collectie LEGO die de hele periode van de speelgoedfabrikant beslaat. Van het eerste houten speelgoed tot de eerste plastic steentjes, van een houten trekeendje tot de allerlei City- en themabouwdozen. Er zijn honderden minifiguren te zien, maar ook modellen van 2 meter hoog. In de bouwhoek kunnen kinderen en hun (groot)ouders zelf aan de slag met duizenden bouwstenen.

museumhoorn.nl

Aanmeldformulier