Jong geleerd, oud gedaan...

Korting

10% korting Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur

Ervaar het zelf en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Eén ding is zeker, tijdens het bezoek kom je ogen tekort. Een leuk gezinsuitje voor jong en oud!

In het museum waan je je letterlijk terug in de tijd. Je reist langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Je stapt zo bij een oude smidse naar binnen, kunt plaatsnemen in een schoolklasje (zonder iPads en telefoons) en ziet de scharensliep en leerlooier aan het werk. De (deels vooroorlogse) collectie laat met name de Nederlandse geschiedenis van ca 1910-1970 zien. Er zijn wel een miljoen voorwerpen.

Elke week is er een aantal ambachten ‘live’ te bewonderen. Zo zie je bijvoorbeeld hoe glas-in-lood vervaardigd wordt. Of hoe klokken gemaakt worden. Kantklossen, glas graveren, manden vlechten, spinnen, boeken binden en netten boeten; je kunt ze allemaal  op verschillende dagen in het museum actief bekijken.

In het openluchtgedeelte van het museum maak je kennis met de landbouwmechanisatie uit vroegere tijden. Door paarden getrokken landbouwmachines, een antieke brandspuit en een industriële boterkarn van 3 meter hoog zijn slechts een greep uit de verzameling.

Er is meer…
Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed en voor jong en oud is er een leuke speelhoek met verschillende attracties. Bovendien zijn er in de expositiezalen wisselende tentoonstellingen te zien.

Aanmeldformulier