Korenschoven bij Nunspeet geschilderd door Ben Viegers

Korting

€ 2,50 korting op de entreeprijs voor volwassenen en kinderen bij het Noord-Veluws Museum in Nunspeet

Gijs Dragt, de Noord-Veluwe fotografisch geschilderd

Het reizen en onderzoeken, het herbeleven is van alle tijden. Zo reist ook kunstenaar, fotograaf en ontwerper Gijs Dragt (1955), op de Noordwest-Veluwe, in de voetsporen van drie beeldend kunstenaars. Concrete aanleiding voor zijn foto’s zijn de schilderijen die Jos Lussenburg, Ben Viegers en Jan van Vuuren maakten in de vorige eeuw.

Gijs Dragt gaat op zoek naar de locaties van de schilderijen, indien mogelijk naar hetzelfde standpunt. Soms lijkt het landschap of de stad onveranderd, een andere keer blijkt het oude landschap totaal verdwenen en is er een nieuw voor in de plaats gekomen.

Dragt combineert verschillende beelden tot een nieuw beeld, versterkt de kleur en werkt met transparante lagen. Hij probeert karakteristieke kenmerken van de schilderkunst en de fotografie te verbinden. Zoals de schilder zijn penseel hanteert, zo gebruikt Gijs zijn camera. In de tentoonstelling komen heden en verleden samen, met de tijd als verbindende factor.

Bij de exposite verschijnt het gelijknamige boek bij uitgeverij Van Spijk Art Books, in de museumwinkel te koop voor € 29,50.

noord-veluws-museum.nl

Aanmeldformulier