Een showroom vol old- en youngtimers...

Korting

2e kaartje gratis Visscher Classique Automuseum Buren

Beleef authentieke old- en youngtimers

Het museum vindt zijn oorsprong in de passie van Henk Visscher voor old- en youngtimers. Op zijn veertigste begon hij de schoonheid daarvan in te zien en is hij ze gaan verzamelen. Het begon net voor de eeuwwisseling met de aanschaf van een Peugeot 404 uit 1964. In de ruim 20 jaar daarna groeide zijn collectie uit tot tientallen auto’s, die 80 jaar autogeschiedenis omvatten. De verzameling bestaat uit diverse modellen van: Alpine, Citroën, Matra, Opel, Peugeot, Renault Sport en Simca

Ga terug in de tijd met de collectie die hoofdzakelijk bestaat uit Franse old- en youngtimers. Van de Citroen B14 Torpedo uit 1927 tot de Peugeot 407 coupé 3.0 uit 2010. Tevens is er ook een collectie van het Duitse merk Opel vertegenwoordigd. Zie met eigen ogen welke ontwikkeling er aan onze hedendaagse auto’s vooraf gegaan is en hoeveel veiliger deze zijn geworden! Of herbeleef de auto’s uit uw jeugd en deel deze herinneringen met uw (klein)kinderen.

Uniek voor het museum is ook de aanwezigheid van de “Johan van der Zand heritage”. Johan van der Zand heeft in Buren geschiedenis geschreven met zijn unieke internationaal opererende takel- en bergingsbedrijf.

Leuk voor de kids

Er is niet alleen veel te zien, maar ook van alles te doen. Maak kennis met Expeditiechef Willem die zit te springen om hulp bij de werkzaamheden. Maar daarvoor heb je speciale skills nodig. Kun je werken onder tijdsdruk en heb je geen last van bibberbenen?  Help Willen dan mee met de zoektocht naar het verdwenen postpakket, probeer binnen de tijd de post te sorteren en ga de uitdaging aan om een postzak van de haak te halen, precies zoals ze vroeger deden vanuit een rijdende trein. Steek je handen uit de mouwen en kom jij Willem helpen.

Voor openingstijden en prijzen www.visscherclassique.nl

Aanmeldformulier