Ga zelf op missie in het Mariniersmuseum in Rotterdam

Korting

€ 5,- korting op familieticket bij 5 personen of 6e persoon gratis Mariniersmuseum Rotterdam

Ontdek het stoerste museum van Rotterdam.

Maak kennis met het Korps Mariniers, een elite-eenheid die al bestaat sinds 1665. Net als de skills van mariniers is het museum stoer, uitdagend en afwisselend.

De tentoonstelling 'Moderne missies' geeft een overzicht van de missies van het Korps Mariniers vanaf de jaren ’70 tot nu. Ondersteuning bij vredesmissies en antipiraterijmissies maar ook de specialistische trainingen geven een goed beeld bij de wereldwijde inzet van de mariniers.

Even zelf marinier zijn? Het kan in de vernieuwde avontuurlijke experience Mariniers op Missie. Ervaar in teamverband zelf wat er tijdens een missie van mariniers allemaal komt kijken. Lukt het jou en je team de missie veilig te volbrengen?

In de tentoonstelling Meidagen 1940 ervaart de bezoeker de aanloop naar het bombardement vanuit het oogpunt van de mariniers. Door middel van een interactieve maquette, ondersteund door beeldmateriaal en dagboekfragmenten, wordt per dag de strijd van de mariniers in de stad uitgelegd. Daarbij maakt een digitaal panorama de nasleep van het bombardement op Rotterdam zichtbaar.

In de collectie van het Mariniersmuseum bevinden zich meerdere topstukken. Denk bijvoorbeeld aan een originele mariniershoed, een Harley Davidson met een bijzonder verhaal en amfibievoertuig.

Een boeiend en interessant dagje oud voor jong en oud! mariniersmuseum.nl

Aanmeldformulier