Het themaplein groei

Korting

Een gratis kop koffie of ander drankje van de menukaart bij het Fruitteeltmuseum in Kapelle (Zeeland)

Weet u dat de Zak van Zuid-Beveland ook wel 'de fruittuin van Zeeland' wordt genoemd? In het Fruitteeltmuseum in Kapelle komt u alles te weten van bloesem tot fruit. Ook leuk en leerzaam voor kinderen.

De vaste collectie is opgebouwd rond de thema’s Bloei, Groei, Oogst en Snoei. Deze thema’s hebben een doorlopende samenhang, bijvoorbeeld: bloesemknoppen worden in de herfst al gevormd; groei en oogst worden gestimuleerd door snoei en de afzet voor de oogst loopt dankzij de technieken vrijwel het hele jaar door. Door de interactieve schermen kan een bezoek een individuele belevenis worden.

De werkende oude veilingklok van de veiling in Kapelle is er nog steeds, met daaromheen het verhaal van de handel in en rond Kapelle. Daarbij is er nu een digitale veilingmeester die de werking van de klok kan toelichten.

In de museumtuin wordt de ontwikkeling in de fruitteelt getoond vanaf 1880 tot heden. Hier staan wel 170 verschillende soorten oude fruitrassen, die vroeger en nog hedendaags worden geteeld.  Kortom een museumtuin om van te genieten met de bloesem in het voorjaar en de volle vruchten in het najaar.

Kinderen kunnen met een binnen- of buitenspeurtocht zelf op ontdekking uit.

Sinds 13 november is toegang alleen mogelijk door het tonen van een coronapas.

Kijk op de website van de aanbieder.

Aanmeldformulier