Expeditie posttrein vertelt het verhaal van postvervoer over de rails...

Korting

Kom naar het Spoorwegmuseum in Utrecht € 5,- korting p.p. tentoonstelling 'Expeditie Posttrein' 17 mei t/m 27 november 2022

Hoe komt een brief op zijn bestemming? Jarenlang speelde de trein een belangrijke rol in het postvervoer. Speciale posttreinen zorgden, vaak ’s nachts, voor het vervoer van de post. Vijfentwintig jaar geleden kwam een eind aan het posttreinen tijdperk Het Spoorwegmuseum vertelt in de tentoonstelling Expeditie Posttrein het verhaal van het vervoer van post per trein en toont een aantal prachtige posttreinen.

Leuk voor de kids

Er is niet alleen veel te zien, maar ook van alles te doen. Maak kennis met Expeditiechef Willem die zit te springen om hulp bij de werkzaamheden. Maar daarvoor heb je speciale skills nodig. Kun je werken onder tijdsdruk en heb je geen last van bibberbenen?  Help Willen dan mee met de zoektocht naar het verdwenen postpakket, probeer binnen de tijd de post te sorteren en ga de uitdaging aan om een postzak van de haak te halen, precies zoals ze vroeger deden vanuit een rijdende trein. Steek je handen uit de mouwen en kom jij Willem helpen.

Aanmeldformulier