Naast industrie en steden bevat het Bergisches land ook veel natuurschoon...

Terdege-reizen

3-daagse Terdegereis naar het Bergisches Land en Wuppertal D.V. 6 t/m 8 september 2022.

Terdege organiseert een 3-daagse reis naar het Bergisches land en Wuppertal. Naast industrie bevat dit gebied ook prachtige natuur. Naast natuur staan ook kerkhistorie (dr. Kohlbrugge), geschiedenis en cultuur centraal. Reisleider is ds. M. van Kooten. Stapt u ook in de bus?
De reis is volgeboekt! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst.

We rijden eerst naar Tecklenburg, 'het balkon van het Münsterland’. Ds. Van Kooten neemt ons mee voor een wandeling langs o.a. het Krummacher haus.  ’s Middags staat in Münster een rondleiding  op het programma met een bezoek aan het raadhuis waarin 1648 de vrede van Münster werd getekend.

Op de tweede dag neemt ds. Van Kooten ons mee voor een wandeling door Elberfeld,  nu een voorstad van Wuppertal, waar dr. Kohlbrugge predikant is geweest. We bezoeken de begraafplaats en het graf van Kohlbrugge en de Niederländisch-reformierte Gemeinde waaraan destijds Kohlbrugge verbonden was.

’s Middags maken we een onvergetelijke rit met de zweefbaan die boven Wuppertal rijdt. De dag wordt afgesloten met een ontspannende boottocht op  het stuwmeer de Baldeneysee.

We starten de laatste dag met een mooie busrondrit door het Bergisches Land, waarbij we een stop maken bij de  Wuppertalsperre  waar u kunt wandelen. In Werden, een oud stadje aan de Ruhr, maken we een lunchstop.

’s Middags neemt u o.l.v. een gids een kijkje in de voormalige cokesfabriek Zollverein. De cokesfabriek was qua grootte uniek voor Europa. Bijzonder is de dubbele schachttoren.

We rijden terug naar Nederland waar een afscheidsdiner voor u klaar staat.

Voor deze reis dient u wel mobiel te zijn.

Voor het volledige programma en prijzen  verwijzen we u naar het reisprogramma dat u hier kunt downloaden.

Aanmeldformulier

1

2

3

4

Vul hier uw gegevens in

Altijd de keuze tussen 'Man' of 'Vrouw'

Alleen invullen als u een eenpersoonskamer boekt en u wilt met een ander persoon van het gelijke geslacht een kamer delen, vermeldt dan ja bij deze vraag of u een kamer wilt delen.

Deelnemer toevoegen

Op dit moment is het nog onzeker of de reis door kan en onder welke voorwaarden. Heeft u interesse? Meld u zich alvast vrijblijvend aan, u betaalt nog niets. Na 1 juni krijgt u bericht of de wel of niet reis doorgaat. Dan kunt u nog definitief beslissen. Daarna wordt er een factuur gestuurd.
De organisatie van deze reis hebben we uitbesteed aan Image Travel. Op deze reis zijn de algemene reisvoorwaarden van Image Travel van toepassing.