Militaire parade voor het nieuwste vliegdekschip

RD-abonneedag

Abonneedag over China dreiging voor Europa en de vervolgde kerk D.V. 6 oktober 2022

Het Reformatorisch Dagblad organiseert een themadag over China. De actuele dreiging van Rusland en China voor Europa en de situatie van de vervolgde kerk komen aan de orde.

‘s Morgens geeft Arie Vermeij (generaal b.d.) een presentatie over de agressie van Poetin en Rusland en de rol die China daarbij speelt. Hij adviseerde de NAVO-top en was bij bij het NAVO-hoofdkwartier directeur Inlichtingen en Veiligheid. Hij adviseerde de NAVO-top over de potentiële dreigingen, zoals Rusland, IS en de ontwikkelingen op de Noordpool waar China een bedenkelijke rol speelt.

In het tweede deel wordt ingegaan op de dreiging die uitgaat van China zelf in combinatie met de spannende ontwikkelingen op de Noordpool door het smeltende ijs.

‘s Middags schetst de voorlichter van de Hudson Taylor Stichting een beeld (met foto’s) over de kerk in China die beknot, vervolgd wordt en tegelijk een instrument is voor staatspropaganda. China is een land waar de overheid mensen 'heropvoedt' in gedwongen werkkampen. China wordt surveillancestaat die bange burgers van stap tot stap volgt. Officiële Driezelfkerken dienen als spreekbuis voor politieke boodschappen van de communistische partij. U krijgt een beeld van de zorgelijke ontwikkelingen, ondanks dat blijft de stichting hun werk in biddend opzicht doen.

Als u RD-abonnee bent, vul dan op het ticket bij code ABONNEEVOORDEEL (hoofdletters) in. Vergeet niet op code toepassen te klikken! Dan krijgt u € 5,00 korting en betaalt u geen € 44,95 maar € 39,95  p.p. Aanmelden voor 30 september.