Geniet van de herfsttinten op de Zuid-Veluwe

RD-abonneedag

Dagtocht bus rondrit Zuid-Veluwe en lezing over Market Garden 27 oktober 2022

De dag is volgeboekt! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst! Stap 's morgens in Apeldoorn in de bus voor een mooie najaarstocht over de Zuid Veluwe o.l.v. een deskundige gids. 's Middags krijgt u in woord en beeld uitleg over operatie Market Garden en operatie Pegasus in september en oktober 1944.

Geniet tijdens de bustocht over de Zuid-Veluwe van de prachtige herfstkleuren. Veluwegids Irene vertelt op boeiende wijze allerlei wetenswaardigheden over dit bijzondere gebied. U rijdt door bossen, langs landgoederen en ook langs plaatsen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, zoals de Ginkelse Heide waar een monument staat dat herinnert aan de luchtlandingsoperatie Market Garden in september 1944.

’s Middags vertelt dhr. Gijsbertsen van het Platform Militaire Historie Ede in Apeldoorn u meer over de operatie Market Garden en de gebeurtenissen op de Ginkelse heide. Ook zoomt hij in beeld en geluid in op het verhaal van de ontsnapping van militairen uit vijandelijk gebied, na de mislukking van de Slag om Arnhem. Tijdens operatie Pegasus 1 op 23 en 24 oktober 1944, zijn met behulp van het Edese verzet, meer dan 100 militairen de Rijn overgezet en bereikten ze weer de eigen linies.

Stapt u ook in de bus voor deze boeiende abonneedag?

Mis deze abonneedag niet!

Aanmeldformulier

1

2

3

Vul hier uw gegevens in.

Altijd de keuze tussen 'Man' of 'Vrouw'

Deelnemer toevoegen

Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt nog een schriftelijke bevestiging. De factuur wordt u toegestuurd door Image Travel. Deze is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze dagtocht. De algemene voorwaarden van Image Travel zijn van toepassing op deze dagtocht.