De vlag van Israël toont een blauwe davidster op een witte achtergrond.

RD-debatavond

Debatavond 75 jaar Israël 22 juni 2023 RD-gebouw Apeldoorn

De staat Israël bestaat dit jaar 75 jaar. Alle reden om dit jubileum te vieren. Het Reformatorisch Dagblad organiseert een debatavond. U wordt van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.
Abonnees hebben gratis toegang!

Tijdens de debatavond wordt er teruggekeken op driekwart eeuw geschiedenis van de Joodse staat. Er wordt een analyse gegeven van de situatie van dit moment en een vooruitblik naar de nabije toekomst.

Sprekers

Opperrabbijn Jacobs is voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland en was ruim 38 jaar Rabbijn van het Rabbinaat van het Sinaï Centrum (het enige Joods Psychiatrische Centrum in Europa) te Amstelveen. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van de afdeling antisemitisme bestrijding van de EJA, European Jewish Association.

Naomi Mestrum, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Het centrum verstrekt evenwichtige informatie over Israël en gaat antisemitisme tegen. Het CIDI praat niet alles goed wat er in Israël gaande is, maar de achtergronden bij de actualiteiten kunnen wel zorgen voor meer begrip.

Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid. Dit is een Israëlkritische stichting die als doel heeft om het publieke debat en de kritische meningsvorming rond Israël te bevorderen. Zij zijn onder andere tegen het nederzettingenbeleid van de huidige Israëlische regering.

Debatleider is Richard Donk, buitenlandredacteur RD.