In Museum Klooster ter Apel heerst rust en stilte...

Terdege-reizen

Driedaagse Terdege reis naar de provincie Groningen 23 t/m 25 mei 2023

Terdege organiseert een driedaagse reis naar de provincie Groningen met excursies naar Duitsland o.a. naar het eiland Borkum. Gevarieerd programma. Reisleider is ds. M. van Kooten. RD-abonnees zijn ook van harte welkom! Stapt u ook in de bus?

De reis is volgeboekt. U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst. Deze reis staat deels in het teken van het veenkoloniale verleden. U krijgt een rondleiding in de Proefkolonie Frederiksoord. Ds. M. van Kooten ontdekte dat zijn totaal verarmde voorvader Willem Leendertszoon met zijn gezin naar Frederiksoord werd gezonden om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Daarnaast is er ook aandacht voor kerkhistorie. Het klooster in Ter Apel staat op het programma evenals de monumentale Nicolaïkerk in Appingedam waar een gids u rondleidt. Appingedam staat ook bekend om zijn hangende keuken. Op weg naar Appingedam rijden we door Midwolda, waar ds. Wilhelmus Schortinghuis op 20 november 1750 overleden is. Hij is bekend geworden door zijn boek Het innige christendom (1740) en de door hem daarin geformuleerde "vijf nieten". Hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de late fase van de Nadere Reformatie.

We bezoeken ook het Duitse historische stadje Lingen. Hier is nog duidelijk te zien dat hier ooit een Hollandse wind waaide.

Een groot deel van de zeventiende eeuw zwaaiden de Oranjes er de scepter. Dat legde het stadje geen windeieren. Met de komst van de Oranjes kwam ook de Reformatie. Ds. Van Kooten neemt u mee voor een wandeling.

Het Duitse eiland Borkum zorgt voor een ontspannen dagje uit. Dat begint al bij de boottocht. De huifkartocht spant de kroon!

Voor het boeken maken we gebruik van het go-tickets systeem. U hoeft echter niet via Ideal te betalen. Het ticket dat u per mail ontvangt, kunt u beschouwen als bewijs van inschrijving. Vandaar dat het bedrag op 0 staat. U ontvangt een factuur van Image Travel voor de betaling. U ontvangt t.z.t. een schriftelijke bevestiging met informatie.

NB Kies het juiste kamertype en klik die link aan voor het boeken.

Alle kamers zijn volgeboekt! We kunnen u wel op een reservelijst plaatsen. Bel abonneeservice 055 - 53 90 498.

Bekijk hier het volledige reisprogramma.

Boek hier de kamer van uw keuze:

Maak uw keuze: