Geniet van het machtige geluid van het burlen...

RD-abonneeavond

[Kopie-8279] Luisterwandeling hertenbronst en natuurpresentatie D.V. dinsdag 28 september. VOLGEBOEKT! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst. We proberen nog een nieuwe avond te organiseren.

Wandel mee in de Elspeetse bossen en geniet van het jaarlijkse burlen van de edelherten. Het gaat vooral om het luisteren. Na afloop volgt een boeiende presentatie over de Veluwe in beeld en geluid.

Ieder jaar in september speelt zich een bijzonder schouwspel af op de Veluwe: de paartijd van de edelherten. De mannetjes gaan op zoek naar de vrouwtjes. Alleen sterke en krachtige herten krijgen het voor elkaar om bij een roedel hinden te lopen. Om hun aanwezigheid duidelijk te maken aan de andere herten, laten ze een indrukwekkend geluid horen: het burlen. Hiermee proberen ze andere mannetjes op afstand te houden.

Onder leiding van de natuurgidsen Maas van de Ruitenbeek en Christian Biemans gaan we in de avond op pad om dit geluid op te vangen. Het begint dan al donker te worden, dus het gaat vooral om het luisteren. Niet alleen geluiden van edelherten kunnen we horen, maar ook de wilde zwijnen die al wroetend langs de weg soms met geknor en gegil ons uit de weg gaan. Of de bosuilen die hun prachtige roep laten weergalmen in de bossen. De gidsen zullen op fluistertoon tekst en uitleg geven. Kortom: een luisterbeleving!

Na afloop van de wandeling krijgt u in beeld en geluid in het dorpshuis in Uddel een presentatie over de prachtige Veluwe. Niet alleen de edelherten komen daarbij aan bod, maar ook de landschappen waarin ze leven. En natuurlijk ook andere medebewoners van het gebied, zoals vogels, vossen, reeën en … de wolf.

Een boeiende avond voor jong en oud! De wandeling is voor eigen risico. Minimumleeftijd vanaf 10 jaar!

Geef u snel op, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, vol is vol!

We kunnen uiteraard niet garanderen dat u het burlen hoort, maar de kans is groot...

Aanmeldformulier

1

2

3

Vul hier uw gegevens in.

Deelnemer toevoegen

Betaling

Door u aan te melden geeft u ons toestemming om het bedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven. U ontvangt nog een schriftelijke bevestiging met informatie.