Belgisch Limburg kenmerkt zich door glooiende landschappen

RD-abonneedag

Ontdek de schoonheid en het mijnverleden van Belgisch Limburg D.V. 1 juni 2022. VOLGEBOEKT! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst.

Ga mee met de dagtocht naar Belgisch Limburg. U maakt een mooie tocht door het heuvellandschap, u maakt kennis met het mijnbouwverleden en u bezoekt een evangelisatiepost.

We nemen u graag mee naar Belgisch Limburg. Deze streek kenmerkt zich door glooiende landschappen en de streek rond Genk is bekend om zijn mijnbouwverleden.

’s Morgens bezoekt u het mijndepot Waterschei. Mijnwerkers hebben het voormalig magazijn van de kolenmijn van Waterschei omgebouwd tot een expositie die een overzicht geeft van de geschiedenis en het werken in deze mijn. U ziet o.a. unieke mijnmaterialen, machines en historische foto’s. U bekijkt een introductiefilm met beelden van het werken ondergronds. Met een gids bezoekt u de ‘ondergrondse’ luchttunnels van de kolenmijn.

’s Middags maken we een mooie busrondrit met gids door het prachtige heuvellandschap van Haspengouw. In Tongeren bezoeken we de evangelisatiepost van de IRS in Tongeren. Deze post is destijds opgezet door ds. T. Vanhuysse. Guus van Amstel zet zijn werk voort.

Aanmeldformulier

1

2

3

Vul hier uw gegevens in.

Altijd de keuze tussen 'Man' of 'Vrouw'

Deelnemer toevoegen

Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt nog een schriftelijke bevestiging. De factuur wordt u toegestuurd door Image Travel. Deze is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze dagtocht. De algemene voorwaarden van Image Travel zijn van toepassing op deze dagtocht.