Kenmerkend voor de Alblasserwaard zijn de vele molens

RD-abonneedag

RD- belevingstocht met auto door de Alblasserwaard met fotoquiz D.V. zaterdag 19 maart 2022

Stap in de auto voor deze leuke en afwisselende belevingstocht. U rijdt langs molens, water en pittoreske dorpjes. Geniet van de mooie uitzichten die de Alblasserwaard biedt. Onderweg kunt u diverse wandelingen maken en met de kinderen spelen. Ook bezoekt u een kaasboerderij en een zorgboerderij. Maak kennis met dromedaris Sjonnie...

De route start vanaf zalencentrum De Parel in Hardinxveld-Giessendam waar u koffie/thee krijgt en de kinderen frisdrank met wat lekkers erbij. U rijdt een afwisselende route langs molens, pittoreske dorpjes, riviertjes zoals de Giessen, de Graafstroom en de Alblas. Geniet onderweg van wolkenluchten, het ontluikende voorjaar en oude boerderijen die kenmerkend zijn voor de Alblasserwaard. Onderweg kunt u het lunchpakket nuttigen dat u in de Parel heeft meegekregen. Via het schilderachtige Oud-Alblas rijdt u naar Kinderdijk waar u bij de biologische kaasboerderij Biokaas een deel van het proces van kaasmaken kunt zien (achter glas). Achter de boerderij heeft u een prachtig uitzicht op de molens van Kinderdijk. U kunt vanaf de boerderij een wandeling langs de molens maken. Bij de zorgboerderij Eben Haëzer in Nieuw-Lekkerland kunnen kinderen kalfjes aaien en kennis maken met dromedaris Sjonnie. Er wordt uitleg gegeven over kringlooplandbouw.

Langs de Lek rijdt u via Groot-Ammers naar het vestingstadje Nieuwpoort waar u een ommetje kunt maken van 3 km (zie ook RDMagazine van 26 februari). U vervolgt de route langs weilanden en smalle weggetjes naar het pittoreske Noordeloos. Hier eindigt de route. Tijdens de autorit kunt u meedoen met de fotoquiz, een leuke bezigheid voor jong en oud! Maak kans op één van de drie prijzen (boekenpakket van de Banier t.w.v. € 40,00 € 25,00 en € 15,00).

Als  u RD-abonnee bent, vul dan op het ticket bij code ABONNEEVOORDEEL in. Dan krijgt u € 3,00 korting en betaalt u voor een volwassene geen € 19,95 maar € 16,95 p.p.

Aanmeldformulier