De waterbuffels heten u welkom...

RD-abonneedag

Tour de Boer in het land van Heusden en Altena D.V. zaterdag 21 mei 2022

Bij diverse agrarische bedrijven in het land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard bent u zaterdag 21 mei 2022 hartelijk welkom.

Melkgeitenhouderij Lekker Gemekker. Hier worden 750 geiten gemolken. Een gedeelte van de melk wordt verwerkt tot ijs onder de naam Lekker Gemekker. Op het erf worden ijsjes verkocht. Neem een kijkje in de stal. Er zijn ook lammetjes waarmee geknuffeld mag worden.

Richard en Monique Verschure en hun kinderen melken waterbuffels op Waterbuffelboerderij Buffelgaard. Daarnaast hebben ze ook jongvee. Naast de melkerij verkopen ze in hun boerderijwinkel producten verkopen van hun buffels zoals vlees, ijs, kaas, bonbons en ook zuivel natuurlijk (mozzarella).

In het leukste honingwinkeltje van Albert en Anita Bin van Imkerij The Honey Bin staan op de schappen vele soorten honing, elk met een andere smaak, kleur en afkomst. Ze hebben vijf soorten honing van eigen oogst. De bijenvolken van The Honey Bin staan in de polder. Die kunt u bekijken.

Kaasboerderij De Lange Hoeve is een oud familiebedrijf en maakt al meer dan 50 jaar boerenkaas van de rauwe melk van hun koeien. Van jong tot en met heel oude en vele kruidenkazen van 1000-dagenkaas, Genderense Mis, truffel- noten-, paprika tot en met bierkaas. Ze leiden u graag rond in hun kaasmakerij. Kinderen kunnen kalfjes aaien, er loopt ook een pony en kippen.

Satter Roses 1 en 2 BV en Samada Flowers chrysantenkwekerij. De familie Satter heeft twee potrozenkwekerijen en een chrysantenkwekerij.  Op de twee moderne productiebedrijven worden onder 8 hectare glas de mooiste variëteiten Star Roses® potrozen in twee verschillende potmaten geteeld.  Op de moderne chrysantenkwekerij wordt onder 5 hectare glas verschillende varianten chrysanten worden geteeld. Geniet van de bloemenweelde!

Deze dag is ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Er worden o.a. tips gegeven waar kinderen leuk kunnen spelen. Op verschillende plaatsen kan er ook geknuffeld worden met dieren. Op diverse bedrijven kunt u eigengemaakte producten kopen zoals vlees, kaas, honing en ijs.

Vooraf aanmelden is verplicht! Als u RD-abonnee bent, vul dan op het ticket bij code ABONNEEVOORDEEL (hoofdletters) in. Dan krijgt u € 3,00 korting en betaalt u geen € 10,50 maar € 7,50 per huishouden. U ontvangt dan een informatieboekje van de deelnemende bedrijven met tips in de omgeving en een fietsroute. Er is ook een autoroute uitgezet langs mooie plekjes en langs de deelnemende bedrijven.

Klik hier om het redactionele artikel in het RDMagazine van 23 april te lezen met informatie over de deelnemende bedrijven.