Bij melkveehouderij De Oostermaat zijn er ook volop speelgelegenheden voor de kids...

RD-abonneedag

Tour de Boer Koekoekspolder bij Kampen D.V. zaterdag 28 mei 2022

Diverse agrarische bedrijven in de Koekoekspolder bij Kampen openen hun deuren voor RD-abonnees 28 mei 2022. Welkom!

U bent van harte welkom bij de volgende bedrijven:

Melkveehouderij De Oostermaat Fam. Van de Brake houden 110 koeien en ongeveer 50 stuks jongvee. Het moderne melkveebedrijf ligt verscholen achter een dijk, vlakbij mooie Hanzesteden zoals Kampen en Hasselt en natuurgebied Het Zwarte Meer. De boerderij is met behulp van zonnepanelen bijna volledig energie neutraal. En het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) verbouwt boer Rindert zelf.

Kinderen vervelen zich geen moment op het erf. Rondcrossen met de skelters, hutten bouwen in de Hooischuur, rondspringen op de trampolines, kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de andere dieren. Want naast de 160 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook schapen en lammetjes die meehelpen het gras kort te houden, maar ook geitjes, konijnen en kippen. U kunt hier samen poffertjes bakken! (€ 10,00 voor 4 tot 5 personen.)

Paprikakwekerij Noorland met een glasoppervlakte van 9.5 hectare verbouwt op jaarbasis ongeveer 17.5 miljoen stuks groene paprika. Het bedrijf wordt verwarmd met restwarme, die vrijkomt bij de opwekking van elektriciteit.

Komkommer Kwekerij Voorhof is een modern en duurzaam glastuinbouwbedrijf met een oppervlakte van 7.8 hectare. Er worden drie teelten traditioneel en twee teelten hoge draad per jaar aangeplant. Milieu en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.

De Tuindershoek verbouwt kleurrijke paprika’s in de kas. Op De Tuindershoek gebeurt dit zo efficiënt mogelijk en wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken. Welkom in de kas!

Witlofkwekerij Selles teelt witlof met de nieuwste technieken en teeltkennis. Witlof groeit vanaf een zogenaamde witlofwortel. Dit proces vindt volledig plaats in het donker.

Bij miniaturenboerderij Koers maakt u kennis met ‘Kampen in het klein’ zoals de oude IJsselbrug en een grote boerderij van Kampereiland.

Nog tijd over? Bezoek dan Hanzestad Kampen met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes...

Deze dag is ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Vooraf aanmelden is verplicht! Als u RD-abonnee bent, vul dan op het ticket bij code ABONNEEVOORDEEL (hoofdletters) in. Dan krijgt u € 3,00 korting en betaalt u geen € 10,50 maar € 7,50 per huishouden. U ontvangt dan een informatieboekje van de deelnemende bedrijven met tips in de omgeving en een fietsroute. De route langs de bedrijven kan ook per auto worden gereden. Er is ook een mooie autoroute uitgezet door de omgeving en de deelnemende bedrijven.

Klik hier voor het redactionele artikel in het RDMagazine van 23 april voor meer informatie over de deelnemende bedrijven.