Gezicht op de Praagse Burcht

RD-Reizen

Vijfdaagse RD-stedenreis naar Dresden en Praag 1 t/m 5 mei 2023

Het Reformatorisch Dagblad organiseert een stedenreis naar Dresden, in het voormalige Oost-Duitsland en naar de Tsjechische stad Praag. U ontdekt de highlights van beide steden met een gids. Gaat u ook mee?

Deze reis is reeds volgeboekt! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst!

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. De stad is herbouwd maar lijkt al heel oud. U ontdekt de stad o.l.v. een gids.

Tijdens deze stedenreis bezoeken we eerst Dresden in het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad herbouwd zijn, lijken ze oud. Met een gids maakt u een wandeling en een rondrit langs o.a. de Frauenkriche en het paleizencomplex de Zwinger. We maken ook een boottocht over de Elbe en genieten van de steile hellingen die begroeid zijn met wijnranken.  In het DDR Museum 'Welt der DDR' waant u zich even terug in de DDR. Er is een collectie Trabanten, kinderspeelgoed en kleding te zien. Ook neemt u een kijkje in een Oost-Duits klaslokaal.

In Praag bezoekt u met een gids de highlights van Praag. We lopen over de prachtige gotische Karelsbrug, die zeker 600 jaar oud is. We staan op het Oude Stadsplein stil bij het standbeeld van Johannus Hus. Een gids neemt u mee naar de Praagse Burcht. Ga terug in de tijd en wandel over de binnenpleinen, langs paleizen en bezoek de grote Sint-Vituskathedraal. Met een gids gaat u naar de Joodse Wijk waar u een Joods museum bezoekt, een Joodse begraafplaats en een synagoge. Ook staat een ontmoeting gepland met Leendert Wolters, columnist bij het RD. Hij is uitgezonden is door de GZB.

Voor het boeken maken we gebruik van het go-tickets systeem. U hoeft echter niet via Ideal te betalen. Het ticket dat u per mail ontvangt, kunt u beschouwen als bewijs van inschrijving. Vandaar dat het bedrag op 0 staat. U ontvangt een factuur van Zang-Reizen voor de betaling. U ontvangt t.z.t. een schriftelijke bevestiging met informatie.

NB Kies het juiste kamertype en klik die link aan voor het boeken.

Aanmelden voor 1 maart, vol is vol!

Is een kamer al volgeboekt? Dan kunnen we u op de reservelijst boeken. Neem dan contact met ons op. Per mail rbeunk@erdee.nl of bel abonneeservice 055 - 53 90 498.

Bekijk hier het volledige reisprogramma.

Boek hier de kamer van uw keuze:

Maak uw keuze: