Ontdek tijdens de autotocht de schoonheid van de Veluwe...

RD-abonneedag

Winterse abonneedag voor het hele gezin in Apeldoorn met natuurpresentatie en autotocht met quiz 5 januari 2023

Het Reformatorisch Dagblad organiseert in de Kerstvakantie een winterse abonneedag in Apeldoorn met o.a. een rondleiding in de newsroom, natuurpresentatie van winterse landschappen en 's middags een autotocht met quiz en een leerzame wandeling voor de kids op het Bosdierenpad!

Kom naar Apeldoorn voor een informatief en actief dagje uit. Het Reformatorisch Dagblad nodigt u en jou uit om een kijkje te nemen in onze newsroom waar uitgelegd wordt hoe de krant wordt gemaakt.

Natuurfotograaf Maas van de Ruitenbeek geeft 's morgens ook een presentatie van 45 minuten met beeld en geluid over mooie meedogenloze winters! De winters met sneeuw, ijs en rijp worden steeds schaarser in Nederland. Ook op andere plekken in de wereld is de afgelopen tijd een behoorlijke verandering gaande. Toch zijn er nog voldoende plaatsen waar de winters mooi kunnen zijn. Wij mensen zijn doorgaans maar moeilijk opgewassen tegen deze barre omstandigheden. Veel diersoorten daarentegen moeten toch zien te overleven in dit koude seizoen. Natuurfotograaf Maas van de Ruitenbeek neemt u tijdens de presentatie mee naar winterse, afgelegen en soms meedogenloze plekken in Nederland en elders in de wereld.

Het is mogelijk om een lunch te gebruiken in ons restaurant. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Een lunch vanaf 15 jaar kost € 8,50 p.p. en bestaat uit melk of karnemelk, erwtensoep, broodje knakworst, broodje kipburger en 1 stuk fruit naar keuze. Een lunch voor kinderen t/m 14 jaar kost € 7,00 p.p. en bestaat uit chocomelk of fristi, broodje knakworst, brood kipburger en 1 stuk fruit naar keuze.

's Middags ligt er een autoroute klaar voor een gevarieerde tocht over de Zuid-Veluwe in de omgeving van Apeldoorn met quizvragen. Er worden drie boekenpakketten van uitgeverij De Banier als prijs beschikbaar gesteld t.w.v. resp, € 40,00, € 25,00 en € 15,00.

De route voert o.a. langs het natuurgebied 't Leesten bij Ugchelen. Hier is een speelbos en en een informatiecentrum van Staatsbosbeheer gevestigd. Tijd om een wandeling te maken door het winterse landschap. Voor kinderen t/m 12 jaar stelt Staatsbosbeheer, speciaal voor RD-abonnees, een gratis een routeboekje (een per gezin) beschikbaar 'Winter op het bosdierenpad'. Dit is een wandeling van ongeveer 1 kilometer langs verschillende dierenpaaltjes. Bij elk paaltje is een leuke opdracht in het thema hoe dieren de winter doorkomen.

De route eindigt bij restaurant De Waldhoorn in Otterlo. U kunt daar de quiz inleveren en u ontvangt dan een leuke verrassing. Wilt u de dag afsluiten met een warme maaltijd? Het restaurant biedt u een speciaal pannegies menu aan voor volwassenen van € 42,00 voor € 32,50 p.p. exclusief drankje(s). Dit 3-gangenmenu bestaat uit seizoenssoep met brood, locale stoofpot van rundvlees met ambachtelijke friet en salade (ook vegatarisch verkrijgbaar) en Apple Pie Crumble met vers veluws boerderij ijs. Voor kinderen is er een bord friet verkrijgbaar met o.a. kipnugget of burger. Prijsindicatie € 10,-.

Als u RD-abonnee bent, vul dan op het ticket bij code ABONNEEVOORDEEL (hoofdletters) in. Vergeet niet op code toepassen te klikken! Dan krijgt u € 3,00 korting en betaalt u geen € 12,50 maar € 9,50 p.p. vanaf 15 jaar. Aanmelden uiterlijk voor 28 december.