Martinikerk Groningen

Terdege-reizen

3-daagse Terdege reis naar Groningen D.V. 1 t/m 3 september

Deze reis gaat door, met inachtneming van de coronamaatregelen. Rondwandeling door Groningen zelf langs o.a. de Korenbeurs, de oude begraafplaats waar Hendrik de Cock en zijn vrouw begraven liggen en het oude universiteitsgebouw uit de 17e eeuw. Rondleiding in de Martinikerk en een boottocht door de grachten. Op dinsdag staat Schiermonnikoog op het programma. U kunt zelf rondkijken in het dorp. 's Middags gaat u naar het unieke natuurgebied De Balg. Woensdag toertocht met de bus langs o,a. monumentale boerderijen met een bezoek aan de Menkemaborg in Uithuizen. 's Middags bezoeken we het museum van Henk Helmantel die bekend staat om zijn schilderijen met stillevens en kerkinterieurs.

Tijdens deze driedaagse reis staan kerken, natuur en cultuur in de stad en de provincie Groningen centraal. Op de eerste dag brengt Ds. M. van Kooten u tijdens een wandeling op de mooiste (kerkhistorische) plekken van de stad Groningen. U bezoekt onder meer de Nieuwe Kerk. Op dinsdag stapt u in Lauwersoog aan boord van de veerboot. ’s Morgens heeft u zelf alle tijd om het dorpje Schiermonnikoog te verkennen. ’s Middags gaat u met een huifkar op pad of u kiest voor een wandeling o.l.v. een gids door een uniek natuurgebied.

Op de derde dag bezoekt u ’s morgens de fraaie Menkemaborg, ’s middags kunt u de prachtige schilderijen van kunstschilder Henk Helmantel bewonderen.

De reis wordt afgesloten met een heerlijk dinerbuffet in Nunspeet.

Download hier het programma overzicht van de Terdege reis naar Groningen.