Tentoonstelling Statenvertaling Den Haag

RD-abonneedag

Abonneedag naar Den Haag met rondleiding langs Tentoonstelling Statenvertaling D.V. 7 februari

Interessante abonneedag naar Den Haag met rondleiding door gebouw van de Tweede Kamer en langs Tentoonstelling Statenvertaling. 's Middags bezoek aan het oorlogs- en verzetsmuseum Johannes Post in Ridderkerk.


De unieke tentoonstelling “Statenvertaling geschiedenis en betekenis” is een initiatief van de SGP-fractie, met steun van CDA en ChristenUnie. De expositie in de Statenpassage van de Tweede Kamer geeft in woord en beeld een overzicht van de voorgeschiedenis, totstandkoming en betekenis van deze vertaling. Kamerlid Bisschop leidt u rond langs de tentoonstelling en Menno de Bruyne geeft een korte rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer.

Op het middagprogramma stond museum Oranjehotel in Den Haag. Het bezoek was al bevestigd, echter we krijgen nu bericht dat op 7 februari het helaas niet door kan gaan in verband met een event.

We hebben een mooi alternatief gevonden, ook een museum dat met de oorlog te maken heeft. We kunnen terecht bij het Oorlogs- en Verzetsmuseum Johannes Post in Ridderkerk. U krijgt een rondleiding door een oud klaslokaal waar u een leuke klassefoto kunt maken. Daarna wordt u meegenomen naar een klaslokaal waar de capitulatie op 15 mei 1940 plaats vond. Nederland gaf zich over aan Duitsland. De rondleiding gaat verder door het planetarium. U bekijkt hier ook een 360 graden film over het bombardement op Rotterdam.