Manhatten

RD-Reizen

RD Amerikareis D.V. 23 september t/m 3 oktober

Het thema van deze lezersreis luidt: In het spoor van de Pilgrim Fathers. Het waren voornamelijk Engelsen die om geloofsredenen naar de Nederlanden vluchtten en begin 17de eeuw naar Amerika. Hun calvinistische overtuigingen waren zo diep verankerd in de ziel van de Verenigde Staten, dat zij als de ‘founding fathers’ van het land gelden. Liefst zes presidenten stammen van de Pilgrim Fathers af: Taylor, Coolidge, Bush senior en

In het spoor van de Pilgrim Fathers en in aanloop naar de presidentsverkiezingen organiseert het Reformatorisch Dagblad een lezersreis naar de Verenigde Staten. Een afwisselende en interessante reis door het land dat wereldwijd in de belangstelling staat. U maakt kennis met het politieke, militaire en financiële hart van Amerika. We staan stil bij vragen zoals welke koers het land volgt met zijn huidige president.

Interessante programmaonderdelen zijn o.a.: New York Pilgrim Hall Museum en een replica van de Mayflower II, Gournd Zero waar de Twin towers stonden. Boottocht over de Hudson rivier naar Liberty Island waar het Vrijheidsbeeld staat. Ook maken we kennis met de Amish-gemeenschap in Philadelphia.tot slot bezoeken we Washington: het Bijbels museum en indien mogelijk het Capitool.

RD-reisleider: Wim Kranendonk, oud-hoofdredacteur Reformatorisch Dagblad

Voor hotel- en prijsinformatie verwijzen we u naar het reisprogramma dat u hier kunt downloaden.